Трудово-Кооперативно Земеделско Стопанство

септември 17, 2008

Станишев блокиран в кабинка на незаконен лифт – откривал официално съоръжението…

Filed under: Обща — Dancho Barabancho @ 12:01 pm

Малко преди 14 часа днес работният ден определено беше на път да се превърне във весел. Поводът е комична случка с премиера Сергей Станишев в новооткрит лифт в ски-курорта „Бодрост – Картала“ (не че съм чувал за него де, явно доста хора не са).

Станишев блокиран в лифт в Рила

Премиерът Сергей Станишев попадна в капан на 30 метра височина над Карталска поляна в Рила, мястото където преди седмица бушуваше масивния пожар. Станишев заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и целият кметски екип на Благоевград са блокирани в новоизградения кабинков лифт, който е част от ски-център Картала. Към 13.30 часа лифтът блокира, вероятно заради повреда в задвижващия механизъм. В момента Сергей Станишев виси във въздуха. Блокирани в кабинковия лифт са и много репортери от централни и регионални медии.

Оригинал: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=288836

…и малко по-късно:

Близо 40 минути Станишев „вися” в Рила

Около 40 минути министър-председателят Сергей Станишев и група журналисти прекараха в блокиралия кабинков лифт на ски – курорта „Бодрост – Картала“ на няколко десетки метра височина Към 14.10 часа хора от охраната на премиера Станишев са успели да го свалят от авариралия лифт в Рила, след което премиерът веднага е отпътувал за столицата. Станишев попадна в капан на 30 метра височина над Карталска поляна в Рила, мястото където преди седмица бушуваше масивният пожар. Станишев заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и целият кметски екип на Благоевград бяха блокирани в новоизградения кабинков лифт, който е част от ски-център Картала. Вероятната причина за спирането на лифта е повреда в задвижващия механизъм.
Оригинал: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=288865

Особено много ме разсмяха коментарите на първата статия, един от които обаче хвърля доста интересна светлина върху нещата:

Министър председателят Сергей Станишев увисна на незаконно изградения лифт в местността Бодрост/Картала в Рила, недалеч от Благоевград. Лица, които не се представиха, отнеха фотоапаратите, с които природозащитници намясто документират участието на премиера Станишев в официалното откриване на незаконното съоръжение.

В понеделник коалицията от 30 неправителствени организации „За да остане природа в България” изпрати писмо до премиера, в което го предупреди за незаконното съоръжение. Природозащитниците приемат днешното участие на премиера Станишев в официалното откриване на лифта като директна държавна подкрепа за един незаконен проект.

Новият ски лифт и разширена ски писта са изградени с редица нарушения на българското законодателство за устройство на територията и опазване на околната среда.

Според официалните документи, с които разполагат природозащитниците, нарушенията са следните:
– Строителство на лифта е извършено без решение по оценка на въздействие по околната среда (ОВОС)
– Разширението на пистата е извършено без задължителната преценка за необходимостта от ОВОС
– Неправомерно е отнет държавен горски фонд чрез изграждането на долна лифтова станция и изграждане на пътища.

За нарушенията са сезирани прокуратурата и Министерство на околната среда и водите като компетентен орган по ОВОС. Нарушенията бяха констатирани с протокол №4-16 на Регионална инспекция по околна среда и водите – Благоевград още на 10 октомври 2007 г. Оттогава до днес няма нито едно действие от страна на нито една държавна институция за спиране на незаконното строителство.

Поради тази причина коалицията „За да остане природа в България” включи случая със ски курорта на Бодрост/Картала в официалната жалба до Европейската комисия за нарушенията в Рила.

Природозащитниците припомнят, че недалеч от Бодрост/Картала преди седмица бушува силен горски пожар. В потушаването му се включиха и доброволци от „За да остане природа в България” и „Граждани за Рила”. Остават съмненията за причините за пожара и за възможностите и желанието на държавата да се справя с подобни бедствия. Природозащитниците настояват изгорелите площи в Национален парк Рила да не бъдат разчиствани, за да се позволи на гората да се възстанови сама.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=288836&comments=1

С други думи казано – премиерът пак се издъни! За пореден път доказва, че държавата в негово лице и в лицето на всичките му министри се е пропила от корупционни ходове и сделки.

Какво чакаме ние, та още не сме се вдигнали и изринали тая продажна пасмина от България?!

За мен това вече се превръща във Вечният Въпрос, на фона на който отговорът на оня, другия въпрос – „Какво искат жените?“, ми се струва като да попълвам тийнейджърски лексикон…

Вашият коментар »

Няма коментари.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: