Трудово-Кооперативно Земеделско Стопанство

юли 17, 2008

България наема PR-агенции, за да вдигне имиджа си пред Европа

Filed under: Обща — Dancho Barabancho @ 7:03 am

Току що прочетох новината в news.bg:

България се обръща към PR-агенции, за да промени имиджа си

България отвърна на критиките на ЕС, като нае ПР компании от САЩ и Австрия, които да променят нейния имидж, посочва агенция „Ройтерс“.

През декември миналата година българското правителство е подписало договор за 1,53 милиона долара с австрийската компания „Хохегер Комуникационсбератунг“, показват данни от официалния уебсайта на Агенцията за обществени поръчки.

Задачата й включва „провеждане на кампания за укрепване на положителния имидж на България в Европейския съюз“.

Според австрийската компания, тя е спечелила договора за пиар в конкурентен търг и е организирала, а в някои случаи платила на европейски журналисти да посетят София и интервюират премиера Сергей Станишев и други правителствени служители.

Задачата на „Хохегер“ по отношение на българското правителство включва цялостни комуникационни услуги за Република България. Обхватът на консултантските ни услуги е в засилване на комуникацията и отношенията с медиите“, заяви Мартин Йеневайн, представител на компанията.

Компанията „Хохегер“ е свързана с базираната в САЩ пиар консултантска компания „Бърсън-Марстелър“, от която заявиха, че са свършили в Брюксел малко работа за българското правителство според договор, насочен предимно към „сближаване“ с журналистите.

Робърт Мак, директорът на компанията в Брюксел, каза, че една от техните услуги е била да уредят медийни срещи за Рейчъл Еренфелд, директорка на базирания в Ню Йорк Американски център за демокрация и автор на статии, в които пише, че Европейската комисия се отнася несправедливо към България.

Еренфелд посети България през май по покана на Станишев, за да направи „независимо проучване за усилията на България в борбата с организираната престъпност и корупцията„, както го определя самата тя в статия, публикувана във „Вашингтон Таймс“.

Наказването на България би имало обратен ефект„, е нейното заключение, посочва информационната агенция.

(Оригинал: http://news.ibox.bg/news/id_1061714692)

Не зная да се смея ли или да плача. 1.53 млн. долара, извадени не от къде да е, а от джоба на данъкоплатеца, разбира се, ще се похарчат за нещо абсурдно. Понеже не можем ние сами да си вдигнем имиджа пред Европа, значи дай да наемем PR-агенция! Това е едно своеобразно признание на държавата, че не може и/или не иска да се справи с корупцията и организираната престъпност!

Ако правителството не може да се справи с проблемите на България, значи или е неспособно, или го мързи. Или и двете. Ако е неспособно или го мързи, значи не е истинско правителство, а пародия. Ако е пародия, значи е време да спре с тези нескопосани опити да замаже положението и да си ходи! Крайно време е вече да си ходи! Но правителството не иска да си ходи. И значи е крайно време ние, обикновените хора, да се замислим…

Ако правителството не иска да се справи с проблемите на България, значи признава участието си във всичките нечисти сделки и източване на държавни… простете – на народни пари! Ако правителството не иска, значи е крайно време ние, обикновените хора, да се замислим…

Както се вижда, и в двата случая нещата опират до нас, обикновените хора. И до нашето замисляне…

И така – замислете се! Замислете се, например, за кого ще гласувате на следващите избори!

Но задължително гласувайте!

Защото негласуването води до ситуацията, в която се намираме в момента – да ни управляват трима души, от които нито един не е българин!…

1 коментар »

  1. ами тъй де, така или иначе усилията на правителството до сега за борбата с корупцията са само усилия за замазване на положението и за подобряване на визията. защо точно сега да променят тактиката?!?

    Коментар от Longanlon — юли 22, 2008 @ 2:07 pm | Отговор


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Създаване на безплатен сайт или блог с WordPress.com.

%d блогъра харесват това: